Индекс материала
Історія коледжу
Страница 2
Страница 3
Страница 4
Страница 5
Все страницы

Сьогодення висуває нові вимоги до навчальних закладів. Колектив викладачів коледжу вишукує найефективніші методи і форми навчання, втілюючи світовий та власний досвід. Використання матеріальної бази навчального закладу та лікувально-профілактичних установ з урахуванням місцевих умов забезпечує високий рівень підготовки молодших спеціалістів.

Викладачі  працюють над написанням навчальних посібників та підручників. Так, К.М.Стрелковський та А.З.Власенко у співавторстві написали  підручники для студентів медучилищ і коледжів України з ортодонтії,  виготовлення щелепно-лицевих протезів, зуботехнічного матеріалознавства. За останні роки викладачами стоматологічного відділення видані нові підручники: П.С. Фліс, Т.М. Банних "Техніка виготовлення знімних протезів", П.С. Фліс, А.З.Власенко "Технологія виготовлення зубних протезів з використанням керамічних і композитних матеріалів", П.С. Фліс, А.З.Власенко, А.М. Бібік, К.Д. Іожиця "Технологія виготовлення щелепно-лицевих конструкцій". Н.М.Магас була членом колективу авторів підручника з гінекології та акушерства для медичних сестер. А.Ф.Шевченко  розробив методичні засади принципу профілізації курсу фізики у медичних училищах. Ним видано навчальний посібник "Фізика" для медичних училищ. У 2008 році вийшов оновлений та доповнений підручник "Медична та біологічна фізика" для студентів-медиків.

Колектив навчального закладу пишається своїми випускниками, які досягли вершин у медичній науці та практиці. Географія їх діяльності – майже всі куточки земної кулі: країни СНД, Південно-Африканська Республіка, Ангола, Кенія, Сомалі, Ємен, Гвінейська Республіка, Австралія, Швеція, Німеччина, Італія і т.д.

Серед випускників: академіки – В.Г.Баранов, П.М.Колбасін, Т.Ф.Шевченко; доктори медичних наук, професори – М.П.Буглак, С.О.Вольвач, Н.О.Великопольська, С.І.Єгоренков, С.І.Черняк, М.М.Ковальов, М.І.Ястреб, В.П.Шуригін, Ю.А.Сухонос; кандидати медичних наук, доценти – М.І.Дяченко, А.М.Бергард, С.І.Коздоба, С.І.Кушнаренко, В.О.Ареф'єв, Ю.М.Рікота, А.Ф.Руденко, А.М.Черняк, Н.І.Шершень, П.І.Юрженко та ін.

Плеяду колишніх студентів коледжу прикрашає ім'я відомого лікаря-космонавта, професора Олега Атькова.

Багато вихованців нашого навчального закладу, продовжуючи свою діяльність у практичній медицині, стали організаторами охорони здоров'я, зокрема: С.М.Долгий, М.М.Корнієнко, Л.В.Бритвин, М.М.Спільний, В.Б.Савченко, В.Г.Булах, В.І.Яковенко, О.В.Соколова, О.М.Братчук, О.Д.Сташенко, А.А.Сафонов, С.Р.Берест, А.П.Юдін, С.І.Кушніренко, О.Ю.Яремченко, І.І.Гаркуша, О.І.Спіріна та ін.

Але головною окрасою випускників коледжу є велика армія молодших спеціалістів – фельдшерів і акушерок, фельдшерів-лаборантів і санітарних фельдшерів, фармацевтів і зубних лікарів, зубних техніків і медичних сестер, які постійно стоять на сторожі охорони народного здоров'я.

За останні роки випуск молодих спеціалістів по Херсонському базовому медичному коледжу складав: 2009 р. – 339 чол., 2010р. – 351 чол., 2011р. –
400 чол., 2012р. – 403 чол. В цілому ж за роки свого існування нашим навчальним закладом підготовлено близько 35 тис. молодших спеціалістів. Іншими словами, більше як 75% медичних працівників середньої ланки Херсонщини – колишні випускники Херсонського базового медичного коледжу.

Вирішення найважливіших стратегічних проблем медичної науки та практики можливе лише за умови забезпечення лікувальних, лікувально-профілактичних та фармацевтичних закладів висококваліфікованими фахівцями, що залежить від організації та діяльності педагогічних колективів вищих медичних та фармацевтичних навчальних закладів І-IV рівнів акредитації.

Саме тому педагогічний колектив Херсонського базового медичного коледжу поставив собі за мету працювати над вирішенням проблеми: "Управління процесом формування особистості молодого фахівця з метою забезпечення висококваліфікованої лікувально-профілактичної роботи серед громадян України". А вдячні відгуки пацієнтів говорять про те, що наші вихованці з честю несуть звання "людей в білих халатах".

Підготували:

М.П. Черняк,

колишній заступник директора
з навчальної роботи, виконуючий обов'язки директора
Херсонського базового медичного училища у 1981-1983 рр.

О.А.Тищенко,

заступник директора з навчальної роботи

Херсонського базового медичного коледжу
Херсонської обласної ради



Новини коледжу

Читати усі новини

Оголошення

усі оголошеня