Индекс материала
Післядипломна освіта
Календарний план
Все страницы

Відділення післядипломної освіти

Рішенням наказу управління охорони здоров’я Херсонської обласної державної адміністрації від 10.10.08 р. № 458 "Про реорганізацію обласних постійно діючих курсів підвищення кваліфікації та перепідготовки молодших медичних і фармацевтичних спеціалістів" Херсонський базовий медичний коледж Херсонської обласної ради стає правонаступником курсів шляхом приєднання з подальшим провадженням освітньої діяльності.

Така реорганізація відповідає вимогам європейських і світових стандартів Всесвітньої Федерації Медичної Освіти та заходам реформування охорони здоров’я з поліпшення надання кваліфікованої медичної допомоги населенню Херсонської області.

Херсонський базовий медичний коледж провів роботу з ліцензування надання освітніх послуг, пов’язаних з підвищенням кваліфікації молодших медичних та фармацевтичних фахівців та отримав ліцензію серії АВ №443084 від 19.01.2009 з ліцензованим обсягом 2500 слухачів на рік.

Відділення післядипломної освіти молодших медичних та  фармацевтичних спеціалістів створене у грудні 2008 року (наказ управління охорони здоров’я Херсонської обласної державної адміністрації від 10.12.2008 №369-к).
Післядипломна освіта здійснюється відповідно до статті 47 Закону України "Про освіту" та статті 10 Закону України "Про вищу освіту", директивних документів МОЗ та МОН  України. Відділення післядипломної освіти є структурним підрозділом Херсонського базового медичного коледжу Херсонської обласної ради.

Очолює відділення післядипломної освіти викладач вищої категорії, викладач-методист, лікар-терапевт Орехівська Ірина Євгеніївна.
Відділення є координуючим навчально-методичним центром післядипломної освіти молодших медичних спеціалістів Херсонського регіону.
Метою післядипломного навчання є: спеціалізоване удосконалення професійної підготовки фахівця шляхом поглиблення, розширення і оновлення його професійних знань, умінь і навичок. У відділенні створено умови для неперервності освіти, що відповідає принципу "навчання протягом усього життя", а також відповідає сучасним вимогам системи вищої освіти. Навчання молодших медичних спеціалістів та інша діяльність відділення здійснюється за державним замовленням, на договірній основі з міністерством, відомствами, підприємствами, закладами, організаціями, юридичними та фізичними особами. Календарний план роботи курсів удосконалення та спеціалізації затверджується наказом директора Департаменту охорони здоров’я Херсонської обласної державної адміністрації. Термін навчання визначається програмами, затвердженими Міністерством охорони здоров’я України.

Формування груп здійснюється відповідно до переліку циклів спеціалізації та удосконалення молодших медичних і фармацевтичних кадрів затвердженого наказом МОЗ України від 07.09.1993  № 198 "Про підвищення кваліфікації молодших спеціалістів з медичною та фармацевтичною освітою".
Методичне забезпечення теоретичних, практичних і семінарських  занять, самостійної роботи слухачів становить 100%.  Базами для проведення занять зі слухачами відділення є 29 лікувально-профілактичних закладів обласного та міського підпорядкування. Для проведення виїзних циклів удосконалення молодших спеціалістів "Фельдшери ФАПів і амбулаторій", "Медсестри терапевтичних відділень", "Медсестри  хірургічних відділень і кабінетів",  "Медсестри терапевтичних дільниць і відділень профілактики", "Медсестри педіатричних дільниць" затверджені: Білозерська ЦРЛ, Голопристанська ЦРЛ, Каланчацька ЦРЛ, Новокаховська міська лікарня, Каховська ЦРЛ, Новотроїцька ЦРЛ, Скадовська ЦРЛ, Цюрупинська ЦРЛ.
До викладання  на відділенні запрошуються висококваліфіковані фахівці практичної охорони здоров'я, в тому числі головні штатні та позаштатні спеціалісти Департаменту охорони здоров'я Херсонської облдержадміністрації, працівники ДУ "Херсонський обласний лабораторний центр держсанепідемслужби України", викладачі медичного коледжу.  Відділення активно співпрацює з Радою  головних медичних сестер області, Асоціацією медичних сестер Херсонської області. Зав. відділенням та керівники циклів післядипломного навчання беруть участь в атестації молодших медичних спеціалістів у Херсонській області.

Завдання відділення післядипломної освіти:
  1. задоволення потреб лікувально-профілактичних закладів у підвищенні кваліфікації молодших медичних спеціалістів;
  2. здійснення заходів з підвищення якості та практичної спрямованості навчання;
  3. забезпечення можливості оволодіння сучасними досягненнями і новітніми методами молодшими медичними спеціалістами;
  4. впровадження інноваційних педагогічних технологій;
  5. проведення об’єктивної комплексної оцінки професійних знань та практичних навичок по закінченню навчання;
  6. проведення атестації молодших медичних спеціалістів, як форми оцінки рівня професійної підготовки та відповідності займаній посаді. 
Інформація для слухачів курсів:
Реєстрація слухачів курсів проводиться за адресою:
м. Херсон, вул. Червонопрапорна, 32 гуртожиток ХБМК (1 поверх), відділення післядипломної освіти ХБМК, тел. 42-46-39.
Для реєстрації слухачі курсів повинні мати:
  1. Корінець путівки, заповнений та завірений печаткою установи.
  2. Паспорт.
  3. Диплом.
  4. Копію наказу по установі про направлення на курси (вказати стаж роботи із даної спеціальності), посвідчення про відрядження.
  5. Попереднє свідоцтво про проходження підвищення кваліфікації.
  6. Халат, шапочку, змінне взуття.

     



Новини коледжу

  • 12.03.24

    ХБМФК оголошує набір на 2024/2025 навчальний рік

    детальніше
  • 27.04.23

    26 квітня 2023 року в онлайн-форматі відбулось засідання класних керівників.

    детальніше
Читати усі новини

Оголошення

усі оголошеня