Про коледж

Херсонський базовий медичний коледж Херсонської обласної ради є одним із найстаріших медичних навчальних закладів півдня України, який розпочав свою діяльність 2 жовтня 1872 року як Херсонська земська фельдшерська школа.

За 145 років існування у навчальному закладі підготовлено понад 55 тисячі медичних працівників. Серед них є чимало кандидатів медичних наук, професорів і академіків, а також лікар-космонавт, Герой Радянського Союзу, професор, доктор медичних наук О.Ю. Атьков.

З 1978 року здійснюється підготовка студентів-інвалідів з вадами слуху за спеціальністю «Стоматологія ортопедична».

Херсонський базовий медичний коледж здійснює підготовку молодших спеціалістів за спеціальностями: «Лікувальна справа», «Сестринська справа», «Лабораторна діагностика», «Стоматологія», «Акушерська справа», «Стоматологія ортопедична», «Фармація» (за денною та заочною формами навчання).

У 2008 році на базі коледжу створене відділення післядипломної освіти, яке здійснює підвищення кваліфікації, спеціалізації молодших медичних та фармацевтичних спеціалістів і бакалаврів сестринської справи з ліцензованим обсягом 2500 осіб на рік.

Навчальний заклад має сучасну матеріально-технічну базу: навчальний корпус, в якому функціонують 50 кабінетів та лабораторій, 23 навчальних кімнати на базах лікувально-профілактичних закладів, крита спортивна зала, спортивний майданчик і гуртожиток. 27 лікувально-профілактичних установ міста і 12 міських аптек є базами практик для студентів.

У коледжі склався педагогічний колектив, здатний забезпечувати високий рівень підготовки студентів. Зі 140 штатних викладачів мають педагогічне звання «викладач-методист» 36 осіб, нагороджені нагрудним знаком «Відмінник освіти України» 12 осіб. До роботи викладачами-сумісниками залучаються провідні фахівці клінічних лікарень міста Херсона, викладачі Херсонського державного університету.

За останні роки викладачами коледжу видано шість підручників з грифом МОЗ України для студентів спеціальності «Стоматологія ортопедична», підручник «Медична та біологічна фізика» для студентів, які навчаються на основі базової загальної середньої освіти.

Велику роль у навчально-виховному процесі відіграє бібліотека коледжу, яка має абонементний відділ, читальну залу на 30 місць і книгосховище. Загальний фонд бібліотеки складає близько 115 тисяч примірників.

У навчальному закладі функціонують чотири кабінети, оснащені сучасною комп'ютерною та мультимедійною технікою, є локальна мережа та вихід до мережі Інтернет.

У коледжі навчається близько 1400 студентів за денною та заочною формами,  серед них багато студентів пільгових категорій (дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, інвалідів, студентів із багатодітних та малозабезпечених родин тощо), які отримують усі необхідні види матеріальної допомоги, оточені особливою увагою з боку кураторів й адміністрації.

Велика увага приділяється залученню до оздоровчої та спортивно-масової роботи студентів-інвалідів з вадами слуху. У співпраці з обласним центром «Інваспорт» викладачами коледжу підготовлено чотири заслужені майстри спорту, два чемпіони дефлімпійських ігор, 47 чемпіонів і призерів першості України.

Розроблений проект договору про співробітництво із Запорізьким державним медичним університетом.

Протягом п’яти років студенти коледжу ставали лауреатами І та ІІ премій Всеукраїнського фестивалю-конкурсу мистецтв студентів-медиків і працівників лікувально-профілактичних закладів «Ліра Гіппократа».

Новини коледжу

  • 12.03.24

    ХБМФК оголошує набір на 2024/2025 навчальний рік

    детальніше
  • 27.04.23

    26 квітня 2023 року в онлайн-форматі відбулось засідання класних керівників.

    детальніше
Читати усі новини

Оголошення

усі оголошеня