Медсестринське відділення

Історія медсестринського відділення починається з далекого 1920 року, коли у Херсоні, після об’єднання Земської фельдшерської та воєнно-фельдшерської шкіл, було засновано акушерську школу сестер милосердя з дворічним терміном навчання, а вже з 1927 року її перепрофільовано у медпрофшколу з 4-річним терміном навчання.

На сьогоднішній день на медсестринському відділенні Херсонського базового медичного коледжу Херсонської обласної ради навчаються студенти 15 груп спеціальності "Сестринська справа".

Враховуючи умови зарахування до коледжу, як за результатами вступних випробовувань випускників шкіл з базовою загальною середньою освітою, так і за результатами конкурсу сертифікатів ЗНО, на відділенні 12 груп студентів з базовою загальною середньою освітою та 3 груп з повною загальною середньою освітою.

Всі випускники відділення, отримавши диплом молодшого спеціаліста, мають право на продовження навчання для отримання повної вищої освіти відповідно до умов прийому до ВНЗ України та займати первинні посади медичної сестри у лікувально-профілактичних, санітарно-епідеміологічних закладах. 

Навчальний процес на медсестринському відділенні забезпечує 91 викладач (штатних – 75 осіб, сумісників – 16 осіб), з них спеціалістів з вищою категорією – 36 осіб.

Конкурентоздатність випускників медсестринського відділення забезпечується активною співпрацею з Асоціацією медсестер, вивченням тенденції розвитку ринку праці фахівців "сестра медична". Це сприяє раціональному плануванню роботи з питань випуску та працевлаштування випускників.

Щорічно у коледжі серед випускників відділення проводиться конкурс "Краща медична сестра коледжу". Переможці беруть участь у конкурсі "Краща медична сестра регіону" серед випускників Херсонського базового  медичного коледжу Херсонської обласної ради, Бериславського медичного коледжу і Генічеського медичного училища.

Новини коледжу

  • 12.03.24

    ХБМФК оголошує набір на 2024/2025 навчальний рік

    детальніше
  • 27.04.23

    26 квітня 2023 року в онлайн-форматі відбулось засідання класних керівників.

    детальніше
Читати усі новини

Оголошення

усі оголошеня